Trailers, reviews, Festivals

                                                                         HR / EN

Traileri, filmske recenzije, festivali…/ Trailers, reviews, Film Festivals…

  • Foršpan za film ‘Link’ (2021.) – Trailer for short film ‘Link’
    VIMEO
  • Foršpan za film ‘Jednom davno’  (2019.)- Trailer for short film ‘Once upon a time’
    VIMEO
  • Foršpan za film ‘Perfect Tattoo’ (2016.) –Trailer for new short film ‘Perfect Tattoo’
    VIMEO
  •  Foršpan za kratkometražni film “Kruh” (2013.) – Trailer for short film “Bread”
    YOUTUBE
  • Foršpan za film O POŽUDI I SRCU iz 2012. – Trailer for short film LUST AND THE HEART
    YOUTUBE
    * * *
  • Ožujak/March 2021
    Film ‘Lavograd’ na ‘Europa Film Festivalu’ u Barceloni i Resistenciji osvojio nagradu
     ‘Najbolji film za djecu’.
    U obrazloženju žirija navedeno je: „Nikada nije lako vidjeti očima djeteta. Kada odrastemo, skloni smo zaboraviti na svoje djetinjstvo, posebno na to na koji smo način razmišljali. No, redateljica nas je uspjela potaknuti da se svi mi još jednom približimo načinu na koji vidi dijete, zbog čega nosi iznimne i vrlo emocionalne zasluge. Izvrsna priča zbog svoje jednostavnosti i umijeća približavanja gledatelju.”.
    Film review ‘Lioncity’:  “It is never easy to see with the eyes of a child. When we grow up, we tend to forget about our childhood, especially the way we thought. But the director managed to encourage us all to get closer once again to the way she sees a child, which is why she carries exceptional and very emotional merits. A great story because of its simplicity and ability to approach the viewer. ”.
  • Prosinac/December 2020
    Dva Stankina filma na Festivalima u Barceloni, Španjolska: ‘Summer Film Festival’ i ‘Teknochat Film Festival’, ‘Perfect Tattoo’ i ‘Lavograd’, osvajaju nagradu ‘Best Fiction’.  / Two short films by Stanka Gjuric, ‘Perfect Tattoo and ‘Lioncity’ won ‘Best Fiction’ awards in Spain. A sixteen-minute film for children, by Stanka Gjurić, “Lioncity / Lavograd”, at the ‘Teknochat Film Festival’ in Spain (Barcelona) in 2020, has won the ‘Best Fiction’ award. The film was shot in Stanka’s hometown Čakovec, and it shows a city occupied by lions, which, in cooperation with nature, is defended by a thirteen-year-old boy.
    Recenzija filma Perfect Tattoo: “Sjajan igrani film sa završnicom trilera. Crno-bijelo fotografija dotjerana je do savršenstva, i kao takva donosi koncentriranost na svaku pojedinu scenu. Vrlo dobar izbor. Ritam filma je u krešendu, što pomaže gledatelju da se uživi, i sam sebe pozicionira u priči. Film istovremeno iznenađuje neočekivanim detaljima. Odlična izvedba.”.
    Film review: ‘Perfect Tattoo: “Great fiction film with a thriller ending. Black and white is justified to perfection, as it brings interest to the scenes. The rhythm is in crescendo. This helps the viewer to position themselves. But at the same time it surprises with unexpected details. Very good performances.”
    Recenzija filma Lavograd: Pogled na događaje iz aspekta djeteta nije lako prenijeti u kinematografiju. U ovom filmu, u prvom licu možemo doživjeti radnju kao da smo i sami djeca. Poput glavnog lika ulazimo u njegov svijet i razumijevanje. Vrlo dobra umjetnička režija i gluma. Prirodni i diafani prizori. Vrlo dobro osvjetljenje.
    Film review ‘Lioncity’: “The gaze of a child is not easy to transfer to cinematography. In this film we can see in the first person as if we were children. Like the main character. We enter his world and understand it. Very good acting and artistic direction. Natural and diaphanous scenes. Very good lighting.”
  • Listopad/October 2020
    Stankin film jednom davno osvaja dvije nagrade na fimskom festivalu u Argentini / Stanka’s film ‘Once upon a time’ won 2 awards in Argentina. /Stanka’s short animated film for children won 2 awards in Argentina- ‘Best film for Children’ and ‘Public award’.
    CROATIAWEEK
    Recenzija filma Jednom davno:  ‘Zanimljiva animacija za djecu s originalnom pričom. Vrlo dobra sinkronizacija koja pomaže gledatelju da se prilagodi priči. Izvrstan scenarij i produkcija! Vrlo dobar izbor kolora, koji stvara sklad. Stop motion animacija u najčišćem stanju.’
    Film review ‘Once upon a time’: “Interesting animation for children with an original story. Very good voice-over, which helps the viewer to tune into the scenes. Stop motion in the purest state. Excellent script and production! Very good chromatic choice creating harmony.”
  • Veljača / February 2020
    Teknochat’, Barcelona
    sudjelovanje filma ‘Perfect Tatto’, na toj internet platformi ‘, gdje je proglašen najboljim filmom u kategoriji Triler, od svih filmova prikazanih na raznim filmskim festivalima u 2019.  – Participation of the short film ‘Perfect Tatto’ on platform ‘Teknochat’ Barcelona, where it was named the best movie in the Thriller category, of all the films screened at various film festivals in 2019. 
    FILM-MAG
  • Rujan/September 2019
    Stankin film ‘Ritam’ u selekciji festivala u Cape Townu (JAR)/Stanka’s shot film ‘Rhythm in ‘One minute film Festival (Cape Town, South Africa)
  • Lipanj/June 2009
    Međunarodni filmski festival ‘Aye Aye’, sudjelovanje s filmom ‘Hrvatska, magičnost ljepote (Nancy, Francuska)/Stanka’s short film ‘Croatia – the magic of beauty’ in Film Festival (Nancy, Feance)
  • Listopad-October 2008
    ALEXANDRIA. EGYPT, CULTURAL EVENT
    YOUTUBE
    DALJE.COM
  • Rujan/September 2008
    Short film ‘The sound of life’  na festivalu u Indiji ‘VOICES FROM THE WATER’, BANGALORE, INDIA (ZVUCI ŽIVOTA-THE SOUND OF LIFE)
    POPCORN
    SEECULT
    E-ZADAR
  • Kolovoz/August 2008
    FILM FESTIVAL SILHOUETTE, PARIS, FRANCE (UBOJITE MISLI-BATTLE      THOUGHTS) 
    YOUTUBE
    POPCORN
    FILMSKI NET
    DALJE.COM
  • Srpanj/July 2008
    ‘Open Air’ , LAUSSANE, SWITZERLAND (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS)
    YOUTUBE
  • Lipanj/June 2008
    Gjurić – u žiriju Filmskog festivala ‘ELEKTRIČNI ŠTAKORI SANJAJU VIDEO          SANJE, u Sloveniji (Celje) – Gjurić memeber of a Jury of International Video Festival ‘ELECTRIC RATS DREAM A VIDEO DREAMS’ , Celje (Slovenia).
    YOUTUBE
  • Svibanj/May 2008
    ‘La Casa Encendida: ‘SECOND LIFE’, MADRID, SPAIN (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS)
    POPCORN
    E-ZADAR
  • Ožujak/March 2008
    ‘ECOFILMS’ RODOS, GREECE (UBOJITE MISLI/BATTLE THOUGHTS)
    YOUTUBE
    FILMSKI NET
    E-ZADAR
  • Siječanj/January 2008
    ‘CINEECO’, ALMERIA, SPAIN (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS)
     E-ZADAR
    DALJE.COM
  • Listopad/October 2007
    Ecofilm festival, Seia, Portugal  (UBOJITE MISLI – BATTLE THOUGHTS)
    FILMSKI NET
  • Kolovoz/Augusth 2007
    ‘AluCine’ Toronto, Canada (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS) 
    YOUTUBE
    Predsjednik žirija o filmu Ubojite misli: “Film “Ubojite misli” je poetičan, duboko emocionalan i potresan.”
    President of the Jury: “Battle Thoughts is poetic, deeply emotional and moving.”
  • Srpanj/July 2007
    ELEKTRIČNI ŠTAKORI SANJAJU VIDEO SANJE- ELECTRIC RATS DREAM A VIDEO DREAMS, CELJE, SLOVENIA (SPAVANJE I SANJANJE-SLEEPING AND DREAMING)
    YOUTUBE
  • Lipanj/June 2007
    ‘CINEMAMBIENTE’, TORINO, ITALY (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS)
    YOUTUBE
  • Lipanj/June 2007
    Film festival Mostar: (UBOJITE MISLI – BATTLE THOUGHTS)
    YOUTUBE
    Recenzija filma Ubojite misli: „Odluka je bila jednoglasna, odnosno svi su se članovi žirija složili da film Stanke Gjurić znatno odskače svojom originalnošću. Sve drugo je već viđeno“. Aleksandra Mindoljević
    Film review Battle Thoughts: “The decision was unanimous, that is, all members of the jury agreed that Stanka Gjurić’s film significantly stands out with its originality. Everything else has already been seen. “
  • Svibanj/May 2007
    CANNES (FRANCE), Short Film Corner (UBOJITE MISLI- BATTLE THOUGTS
    YOUTUBE     FILMSKI NET
  • Prosinac/December 2006
    SPAVANJE I SANJANJE-SLEEPING AND DREAMING, Novi Sad (SRBIJA
    CULTURENET      YOUTUBE
    Predsjednik žirija: ​„S obzirom na šarolikost, od amaterskih do profesionalnih radova, jeste li kao član žirija imali neki problem u njihovu vrednovanju?“, odgovorio je: „Moje gledanje na film je takvo da nemam tu vrstu problema. Meni su, recimo, u vrlo sličnoj ravni Andy Warhol i Howard Hawks. Evo, na Festivalu su sve tri nagrade dobili ljudi koji nisu profesionalci i nadam se da će neki od njih to postati. Svo troje su napravili filmove koji su neusporedivo bolji od svega što sam vidio posljednjih godina. To znači da je nadahnuće kao neki duh koji je došao odnekuda, a on ne bira hoće li ići kod nekoga tko ima ili nema diplomu“.​​​​​​​​​​​​ Milutin Petrović
    President of the Jury: “Given the variety, from amateur to professional works, as a member of the jury, did you have any problems in evaluating them?”, He replied: “My viewing of the film is such that I don’t have that kind of problem. To me, for example, Andy Warhol and Howard Hawks are on a very similar level. Here, at the Festival, all three awards were given to people who are not professionals and I hope that some of them will become so. All three have made films that are incomparably better than anything I’ve seen in recent years. That means that inspiration is like a spirit that came from somewhere, and he doesn’t choose whether to go to someone who has or doesn’t have a degree. “
  • Listopad/October 2006
    FESTIVAL PRVIH, – FESTIVAL OF THE FIRST (UBOJITE MISLI-BATTLE THOUGHTS)
    ZAREZ     YOUTUBE
  • Rujan/Septembar 2006
    FESTIVAL: ŽENE UMJETNICE DVAJU MORA-WOMAN CREATORS OF THE TWO SEAS, Thessaloniky, Greece.
    YOUTUBE
    UNESCO CENTER
Amama, Alexandria, Egypt

Amama, Alexandria, Egypt